Presidential Trivia Beatdown

Presidential Trivia Beatdown

Workout Date:

02/19/2018

QIC:

Quaker

PAX:

Sunshine, Pauly D, Rubber, Buffett, Varsity, Penny Pincher, Skidmark, Flatliner, Quaker (QIC)

The Thang:

YHC arrived at AO and put  some finishing touches to the Weinke. Sunshine soon arrived and we exited our vehicles as Sunshine planted the  Village Shovel Flag. BS Shovel Flag was MIA. Sunshine & YHC watched as the PAX rolled. We announced each PAX by the car they drove.  First in was Skidmark, then Flatliner, and Rubber. An unidentified clowncar entered and Pauly D (#Kotters) & Penny Pincher entered the circle. . .greetings made.  Buffett rolled in just under the start whistle. . . Varsity competed the PAX about 1 minute into the COP

AO: BombSquad

Conditions: 53 Degrees, Calm

1 Minute Warning

COP: 21 SSH IC; 16 Wind Mills IC; 17 TTT IC; 22 Merkins (4ct) IC; 15 Tempo Squats IC; 15 Imperial Walkers IC; 20 Little Baby Arm Circles IC; 20 LBAC Reverse IC; 20 Overhead Claps IC

The THANG:

45 Flutter Kicks IC to honor our 45 Presidents

Mosey to corner of Large Parking lot

Question #1 – First President to wear a Beard & Tallest President

Answer #1 – Abraham Lincoln (16th President)

Exercise #1  – 16 Burpees OYO

Mosey to next corner of Large Parking Lot

Question #2 – First President to be a Rhodes Scholar

Answer #2 – William Jefferson Clinton (42nd President)

Exercise 2 – 42 SSH IC

Mosey to next corner of Large Parking Lot

Question #3 – Heaviest President (332 lbs)

Answer #3 – William Howard Taft (27th President)

Exercise #3 – 27 Merkins IC

Mosey to next corner of Large Parking Lot

Question #4 – Only President never to have run for the Office of the Presidency (Elected as Vice President, became President upon death of former President, Never ran again)

Answer #4 – John Tyler (10th President)

Exercise #4 – 10 Burpees

Mosey to Picnic Tables

Question #5 – Only President unanimously elected . . . Only President to appoint 11 United States Supreme Court Justices

Answer #5 – George Washington (1st President)

Exercise #5 – “11’s” . . . Derkins & Dips

Mosey to back to corner of Large Parking Lot

Question #6 – Oldest President ever elected (73 years old)

Answer #6 – Ronald Reagan (40th President)

Exercise #6 – 40 SSH IC

Mosey to next corner of Large Parking Lot

Question #7 – Only President never to get married

Answer #7 – James Buchanan (15th President)

Exercise #7 – 15 Burpees OYO

Mosey to next corner of Large Parking Lot

Question # 8 – Youngest President ever to serve (42 years old)

Answer #8 – Theodore Roosevelt (26th President0

Exercise #8 – 26 Merkins IC

Mosey to next corner of  Back Parking Lot

Question # 9 – President who served the shortest amount of time (32 days)

Answer #9 – William Henry Harrison (9th President)

Exercise #9 – 9 Burpees OYO

Mosey to   front corner of Shovel Flag Parking Lot

Question # 10 – This President was a “Rough Rider”

Answer #10 – Theodore Roosevelt (26th President)

Exercise #10 – 26 BBS OYO

Mosey to far corner of Front Parking Lot

Question # 11 – General of Union Army during the Civil War

Answer #11 – Ulysses S. Grant (18th President)

Exercise #11 – 18 Merkins IC (2 ct)

Mosey to back corner of  Back Parking Lot

Question # 12 President who wrote the Declaration of Independence . . .also orchestrated the Louisiana Purchase

Answer #12 – Thomas Jefferson (3rd President)

Exercise #12 – 3 Kracken Burpees OYO

Mosey to far corner of Back Parking Lot

Question # 13 – President Elected to the most Terms (4 Terms)

Answer #13 – Franklin Delano Roosevelt (32 President)

Exercise #13 – 32 Flutter Kicks IC

Mosey to Shovel Flag & Circle Up

Mary ‘Round the Horn: 10 Boxcutters IC (Quaker); 15 Mountain Climbers IC (Skidmark); 15 BBS OYO; 15 Tempo Squats IC (Flatliner); 15 Hillibillies IC (Buffett); 5 Peter Parkers IC (Sunshine)

Time Called

COT:

Count-O-Rama: 9

Name-O-Rama

Announcements: Bible/Leadership Study Group – Tuesday 2/20 @ 6:30 Waterway Palms (view video prior to Tuesday night); Adventure Race (March 17); Marine Mudrun (May – see Skidmark for details); Dragon Boat Races ( still need a few more PAX for 2nd boat)(April)

Prayers: General Prayers, Prayers for Buffett’s M; Prayer for our children, our schools, and for our community

Aye!!

Quaker

Leave a Reply